Onze service coördinator Dick (62) heeft in de 36 jaar die hij bij CEWE werkt de gehele ontwikkeling van fotoproducten meegemaakt. Naast fotografie heeft Dick nog een grote hobby: vliegtuigspotten. Hij is dan ook regelmatig langs de baan van Schiphol te vinden en heeft intussen honderden foto’s van vliegtuigen gemaakt. Die passie én zijn kinderen en kleinkinderen geven genoeg inspiratie voor zijn favoriete fotoproduct: de wanddecoratie.

Favoriete wanddecoratie van Dick

Leuke foto! Zit daar een verhaal achter?
“Jazeker, deze foto heb ik genomen bij vliegbasis Volkel tijdens de open dag. Ik was daar samen met mijn kleinzoon. Hij is ook gek van vliegtuigen, dus toen hij jarig was heb ik hem deze foto op forex cadeau gegeven. Een mooi aandenken natuurlijk en hij had toen net een nieuwe slaapkamer, dus die wanddecoratie kwam goed van pas.”

Waarom is de wanddecoratie uw favoriete fotoproduct?
“Met zo’n wanddecoratie laat je echt iets van jezelf zien. Of dat nu iets is wat je zelf hebt gefotografeerd of een mooie foto van mensen die je dierbaar zijn. Daarbij is het echt een eyecatcher in huis, het maakt indruk. Van mijn kennissenkring krijg ik vaak te horen dat ze de foto’s bij ons aan de muur zo bijzonder vinden. Leuk is dat er ook zoveel mogelijkheden zijn binnen de wanddecoratie, van een foto op canvas tot je foto op acrylglas of alu-dibond.”

Heeft u ook een favoriet binnen de wanddecoratie?
“Elk type wanddecoratie heeft zo zijn eigen kwaliteiten, maar de galerijprint is echt waanzinnig. Daar hangt dan ook wel een prijskaartje aan hoor, maar die combinatie van acrylglas met aluminium zorgt ervoor dat je echt iets heel bijzonders aan de muur hebt hangen.”

Heeft u tips voor het bestellen van een wanddecoratie?
“Niet elk onderwerp leent zich voor dezelfde soort wanddecoratie, dus bedenk van tevoren goed waarop jouw foto het mooist tot zijn recht komt. Zo komen landschappen vaak mooier uit achter glas, omdat je zo meer diepte creëert. Foto’s van mijn kinderen en kleinkinderen laat ik persoonlijk graag afdrukken op alu-dibond vanwege de matte en luxe uitstraling. Maar uiteindelijk is het ook gewoon een kwestie van smaak. En over smaak valt niet te twisten.”

Van welke collega zou u het favoriete fotoproduct willen weten?
“Ik ben benieuwd naar het favoriete product van Raymond, hoofd klantenservice bij CEWE.”