Het was een dag om nooit te vergeten! Ja, jouw bruiloft is één van de mooiste dagen van je leven. En natuurlijk moet het bewijs daarvan worden vastgelegd in een prachtig fotoboek. Een perfect aandenken dat nog heel vaak doorgebladerd zal gaan worden. Niet alleen door jou, maar ook door je vrienden en familie. Hoe je dat aanpakt, een fotoboek maken van je huwelijksdag? Lees onze tips!

Bruiloft fotoboek

1. Ga voor volledigheid
Op de dag zelf gaat er vaak veel langs je heen, dus het is maar goed dat er veel foto’s worden gemaakt. Foto’s van de voorbereidingen, je jurk, de ringen en de auto; probeer jullie sprookjesdag zo goed mogelijk vast te leggen door je foto’s zorgvuldig te selecteren en in de juiste volgorde te zetten. Zo blijven de herinneringen compleet en intact.

2. Maak een collage van details
Heb je veel foto’s van details? Zoals van jullie ringen, het bruidsboeket en jouw lippenstift op een glas champagne? Leuk om daar een collage van te maken! Zo houd je een leuke afwisseling in je fotoboek en je creëert onmiddellijk een mooie sfeer. Vind je dat ook deze detailfoto’s meer aandacht verdienen, kun je ze natuurlijk ook nog groot in je fotoboek plaatsen.

3. Mooie foto’s verdienen alle aandacht
Geef mooie foto’s de aandacht die ze verdienen. Plaats dus niet teveel foto’s op een pagina, maar ga voor één grote foto – of hoogstens 2 foto’s – per pagina. Let maar eens op: grote foto’s bekijk je veel aandachtiger.

Bruiloft fotoboek

4. Voeg mooie teksten toe
Je hebt vast een hoop mooie woorden van je dierbaren gehoord en gelukswensen ontvangen. Leuk om deze in je fotoboek op te nemen! Of verzamel zelf mooie teksten die iets voor jou betekenen, zoals quotes, delen uit songteksten of gedichten, en voeg deze toe. De teksten passen extra mooi in je fotoboek als je mooie lettertypes downloadt. Onderstaand lettertype ‘Zapfino’ is bijvoorbeeld prachtig voor in je trouwfotoboek.

5. Ook zwart-wit doet het altijd goed
Ben jij gek op zwart-wit? Dan maak je toch gewoon een trouwfotoboek met zwart-witfoto’s! Of kies voor af en toe een zwart-wit spread of pagina tussendoor. Zo creëer je gelijk een leuke afwisseling. In onze fotoboeksoftware zet je kleurenfoto’s eenvoudig om naar zwart-wit. Lees hier hoe. En wat extra contrast toevoegen kan ook.

6. Versier je pagina’s
Vind je dat jouw fotoboek nog wel iets extra’s kan gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij onze leuke cliparts, achtergronden en passepartouts. Onder het thema ‘Bruiloft’ en ‘Liefde’ vind je deze gratis versieringen die jouw fotoboek net dat beetje extra kunnen geven. Binnenkort vind je hier meer inspiratie!

En ja, hoe mooier je foto’s, hoe mooier natuurlijk je fotoboek. Lees ons blogartikel over huwelijksfotografie.