Zeg het met een foto: Instagram is groter dan Twitter

Stel: je zit op een terrasje met zicht op een parelwit strand. Of je staat helemaal bovenop de Eiffeltoren en wordt van je sokken geblazen door de Parijse skyline. Of je bent de allerbeste café latte aan het drinken die je ooit mocht proeven. In het tijdperk van de social media, kun je je gevoelens in een tekstje van maximaal 140 tekens proberen te vatten en je tweet versturen… of je kunt je smartphone bovenhalen, je ervaring vastleggen met Instagram en dat beeld met de wereld delen. In dat laatste geval, ben je niet de enige want intussen telt Instagram wereldwijd 300 miljoen gebruikers, waarmee het Twitter achter zich laat. Het bewijs dat één beeld meer zegt dan duizend woorden… of in elk geval 140 tekens?

instagram-app-for-iphone-makes-faux-analog-photo-sharing-a-snap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We laten je op deze blog af en toe kennismaken met apps die je de kans bieden om ook met je smartphone bijzonder fraaie foto’s te maken. Zo hadden we het al over Instagram, een app waarmee zelfs de meest beroerde fotograaf zeer kunstzinnige beelden kan maken, dankzij het gebruik van allerlei filters.

Intussen is Instagram uitgegroeid tot een sociaal netwerk en voegt het zich in het rijtje van de sociale media zoals Facebook of Twitter. Het wordt door jong en oud gebruikt om foto’s te delen met vrienden en volgers, al dan niet voorzien van een kort commentaar. Door de kaap van de 300 miljoen gebruikers te overschrijden, laat Instagram Twitter nu achter zich (284 miljoen profielen; ter vergelijking: Facebook telt 1,35 miljard gebruikers!). Het is duidelijk dat heel veel – vooral jonge – mensen het makkelijker vinden om een foto rond te sturen, dan zich het hoofd te breken over hoe ze hun “beleving” in 140 karakters kunnen samenvatten.

Extra leuk is dat je je Instagram-foto’s ook via andere kanalen kunt delen én dat je ze in je CEWE FOTOBOEK of op een wenskaart kunt gebruiken. Bovendien experimenteert Instagram intussen ook met video, waardoor je filmpjes van drie tot vijftien seconden kunt maken. Voortaan kun je dus ook van die heerlijke vintage filmpjes in je fotoboek plaatsen!

Binnenkort stellen we je nog een paar apps voor die je zeker eens moet proberen.  

instagram-2-0-filtros-fotografias-hd